Deze 3 honden hebben duizenden levens gered, maar moesten toch worden ingeslapen

 - Dieren, Honden, Mensen

Kevin, Dazz en Driver zijn niet zomaar honden. Het gaat hier om drie Belgische herders die in dienst van het Britse leger in Afghanistan en daarbij duizenden levens hebben gered. Driver was weer een politiehond.

Toch werd die heldenstatus niet door iedereen gewaardeerd. Het Defence Animal Centre (DAC) besloot namelijk dat ze geen nieuw thuis meer konden krijgen. Er was niets mis met hun gezondheid, maar het leger besloot dat het tijd was voor hun pensioen. Normaal gesproken zou dat een welverdiende rust betekenen, maar in dit geval zou dat inhouden dat de 9-jarige honden moesten worden ingeslapen.

1

Een leidinggevende van DAC vond namelijk dat de honden te gevaarlijk zouden zijn om gerehabiliteerd te worden. Daarom zou een nieuw thuis niet mogelijk zijn. Niet iedereen was het daar gelukkig mee eens. Verschillende soldaten waren er namelijk wel van overtuigd dat het drietal een kans verdient. Veteraan Andy besloot daarom een online petitie te starten. Hij gaf daarbij aan dat de diensthonden zijn leven meerdere keren hebben en dat ze een kans verdienen.

Het resultaat van de petitie? Een klinkende overwinning! Het Defence Animal Centre heeft namelijk geoordeeld dat de honden toch een nieuw thuis moeten krijgen. Maar liefst 374.293 mensen besloten de online petitie te ondertekenen. Samen staan we dus sterk! We hopen dan ook dat Kevin, Dazz en Driver een liefdevol thuis mogen krijgen.

Ook zo blij met deze goede afloop? Laat het ons dan weten door te reageren op Facebook. Vergeet ook niet om dit bericht te delen. Dit soort petities zijn namelijk een inspiratiebron.