Dit arme beestje ging door een hel. Maar gelukkig kunnen deze mensen hem helpen..

 - Dieren, Mensen

Het Thaise baby-olifantje Fah Jam, wat heldere hemel betekent, raakte ernstig gewond aan haar poot toen ze in een nare val stapte die dorpsbewoners hadden geplaatst om hun oogst te beschermen tegen dieren. Dezelfde dorpsbewoners zagen het hummeltje moederziel alleen rondstrompelen en kregen medelijden. Omdat het beestje niet meer kon meelopen, was ze haar moeder kwijtgeraakt.

De mensen riepen de hulp in van een dierenkliniek in de stad Chonburi. De verzorgers in kwestie bedachten een opmerkelijk revalidatieplan, dat speciaal was afgestemd op de olifant. En al snel ging het de goede kant op! Fah Jam krijgt namelijk op-maat watertherapie om zo haar poten weer aan te sterken. In eerste instantie was het allemaal een beetje spannend voor het beestje, maar inmiddels voelt ze zich als een vis in het water. Door de therapie heeft Fah Jam zoveel progressie geboekt, dat ze geen kunstbeen nodig zal hebben.

We vinden het dan ook prachtig om te zien hoe de verzorgers zich met z’n allen inzetten voor deze kleine olifant. Geldt dat ook voor jou? Deel de video dan op Facebook.