Een oplettende buschauffeur ziet 2 kinderen alleen over straat lopen..

 - Kinderen, Mensen

Voor buschauffeur Jeannie Mitchell was het zoals elke andere werkdag, totdat ze plots 2 kinderen helemaal alleen zag lopen, zonder ook maar een volwassene in de buurt.

Het ging om een meisje van 5 jaar en haar broertje van ongeveer een jaar oud. De kleintjes liepen hand in hand en keken verdwaald om zich heen. Jeannie, zelf ook moeder, wist meteen dat er iets aan de hand was en zette de bus daarom stil. De vrouw stapte uit en vroeg de kinderen waarom ze alleen over straat liepen. Jeannie nam daarop direct contact op met de lokale politie. Tot dat moment waren de kids in ieder geval veilig bij Jeannie.

Toen de politie aankwam, bleek dat de kinderen ontsnapt waren aan de babysitter en op weg waren naar het huis van een tante. Helaas waren ze daarbij de weg kwijtgeraakt. Er werd snel contact gelegd met de moeder, die de kinderen kwam ophalen.

Jeannie heeft hiermee een mogelijk vervelende wending voorkomen en dat kwam door haar moederlijke instinct. Toen haar eigen zoontje namelijk vijf jaar was, was hij gedurende 12 uur vermist. Ook in dit geval was haar zoontje de weg kwijtgeraakt, na te zijn weggelopen bij de babysitter. Gelukkig werd haar zoontje gevonden door een man en naar de politie gebracht.

In beide gevallen liep het dus uiteindelijk goed af. Doet de oplettendheid van de omstanders in beide gevallen jou ook zo’n goed? Laat het ons weten door te reageren op Facebook.