Deze jachthond werd op laffe wijze aan zijn lot overgelaten. Dan komt net op tijd een helpende hand!

 - Dieren, Honden

Duke leeft de eerste jaren van zijn leven zoals veel jachthonden in Griekenland: vastgeketend, alleen en mishandeld — wachtend op het jachtseizoen. Want alleen dan mag de hond een paar dagen in vrijheid rondlopen om zo zijn doel te dienen. Duke dient namelijk enkel en alleen als jachthond, voor zijn ‘eigenaar’ is het de enige reden om de hond te houden. Maar naarmate jachthonden ouder worden, verliezen ze hun functie en zijn ze dus minder van waarde. De verouderde beesten worden gezien als een last en het is dan ook gebruikelijk dat zieke, oudere, of verzwakte jachthonden aan hun lot worden overgelaten. Vaak worden ze daarbij achtergelaten in ‘the middle of nowhere’ en soms gaat het er nog extremer aan toe; ze worden afgeschoten, opgehangen of zelfs verdronken.

Hond Duke is een schrijnend voorbeeld van een jachthond die is achtergelaten en al vastgeketend aan zijn lot is overgelaten. Maar gelukkig voor Duke zijn er ook mensen die wél over normale fatsoensnormen beschikken. De eenzame hond wordt namelijk gespot door een aantal vrijwilligers, die het arme dier naar de hoofdstad Athene brengen. En daar begint het trieste levensverhaal van Duke eindelijk een positieve wending te krijgen. Hoe het inmiddels met de opgeknapte ‘Charlie’ gaat, zie je in dit indrukwekkende filmpje.

Ben jij ook fel tegenstander van dit soort walgelijke praktijken? Deel de video dan en vraag aandacht voor dit thema. Want dierenleed moet stoppen en wel meteen!