Ongelooflijk dappere (of gewoon krankzinnige…) duikers helpen gewonde haaien.

 - Algemeen, Dieren

Vrienden Cameron Nimmo en Randy Jordan hebben het hun missie gemaakt om gewonde haaien te verlossen van vishaken die zijn blijven steken in hun bekken, neuzen en lichamen. De haken blijven veelal zitten in de haaien wanneer ze gevangen zijn door vissers en later weer worden losgelaten. Je kunt je wel voorstellen dat zo’n enorme haak niet veel goeds doet met de gezondheid van zo’n dier. 

Bekijk hieronder de video waar de twee vrienden een haai helpen door hem in een natuurlijke trance te brengen. Deze natuurlijke trance kan worden opgewekt door de haai op zijn rug te leggen.

Bron: Barcroft TV 

Het koppel, dat de naam ‘Shark Addicts’ kreeg, kwam deze mooie haai tegen voor de kust van Jupiter in Florida. Tijdens de poging het dier te helpen draait Randy de haai rustig op zijn rug, waardoor hij in een natuurlijke staat van verlamming komt. Dit heet Tonic Immobiliteit, of ook wel een cataleptische staat. Een bekend fenomeen dat kan worden toegepast op een aantal haaiensoorten, waaronder de witte haai en de tijgerhaai. De verlamming kan 15 minuten duren. Tijdens de verlamming verwijdert Cameron de haak.

De mannen laten weten dat ongeveer 75 procent van de tien tot twintig haaien die ze tegenkomen een haak of meerdere haken in zich hebben. De Shark Addicts hopen met hun video’s bewustzijn te creëren over de haai en zijn wankelende positie in het ecosysteem. Wij mensen vormen een grotere bedreiging voor hen, dan zij voor ons.

DEEL deze video daarom met al je vrienden en familie op Facebook.