Twee dwergpinguïns hebben allebei hun partner verloren en troosten elkaar op magische plek

 - Algemeen, Dieren

Een hele bijzondere foto van twee pinguïns die samen in de verte staren aan de St Kilda Pier in het Australische Melbourne heeft een prijs gewonnen bij de Ocean Photography Awards 2020 van het tijdschrift Oceanographic en de beelden zijn dan ook schitterend om te zien.

De getalenteerde fotograaf Tobias Baumgaertner won de Community Choice Award voor de ontroerende foto, die eerder dit jaar al viraal zou gaan nadat hij het op Instagram had gedeeld.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Tobias Baumgaertner (@tobiasvisuals)

Tobias zegt over de foto: “In tijden als deze (corona), zijn de echte geluksvogels die bij de mensen zijn van wie ze het meest houden”.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Tobias Baumgaertner (@tobiasvisuals)

De foto werd al in 2019 genomen en daarbij zou hij erachter komen dat het ging om twee pinguïns die hun partners hadden verloren. Een vrijwilliger vertelde dat het oudere vrouwtje vorig jaar haar partner had verloren terwijl het mannetje hetzelfde lot was overkomen. De laatste maanden ontmoeten ze elkaar met regelmaat en kijken ze urenlang naar de lichten van Melbourne. En dat is best wel even een gedachte om een traantje bij weg te pinken.

Wat doen deze beelden met jou? Laat het ons weten door een reactie achter te laten op dit bericht.