Snowboarder stuit in de bergen op een vastgeraakt paard. Wat hij dan besluit te doen verdient volop lof!

 - Dieren, Mensen

Rafael Pease is niet alleen een snowboarder, maar ook een dierenvriend. Althans, dat blijkt wel als hij tijdens één van zijn afdalingen een bijzondere ontdekking doet. De Amerikaan is met een vriend aan het snowboarden in Chili als ze op een eenzaam paard stuiten. In eerste instantie denkt Rafael nog dat het om een steen gaat, maar als hij dichterbij komt, realiseert hij zich dat het om een vastgeraakt paard gaat. Het arme beestje kan geen kant op en zou sterven, tenzij iemand iets zou ondernemen. En dat is precies wat Rafael besluit te doen.

Met een schep graven Rafael en zijn vriend het paard uit de enorme laag sneeuw. Langzaam proberen ze het vertrouwen te winnen van het beest, om de merrie vervolgens mee naar beneden te nemen. Rafael en zijn maat besluiten om de reddingsactie vast te leggen met hun GoPro camera en dat levert schitterende beelden op. Maar dat is niet alles; tien kilometer verderop en 5 uur later volgt dan een verlossend bericht..

Ben jij ook zo blij met dit soort mensen? Deel het filmpje dan met jouw vrienden en familie. Want dit soort helden verdienen wat ons betreft alle lof van de wereld!