Schooldirecteur is kwaad als vader kinderen op reis neemt. Maar deze brief verandert alles..

Als Mike Rossi gekwalificeerd wordt om mee te lopen in de wereldwijd bekende Boston Marathon besluit hij niet om alleen te gaan. Hij besluit om zijn hele familie mee te nemen. Mike heeft de school dan ook ingelicht dat ze een paar dagen niet aanwezig zouden zijn. Maar als Mike thuiskomt ziet hij echter een email waarin hij terecht wordt gewezen door de directeur van de school. Deze e-mail is van het schoolhoofd en luidt als volgt:

Geachte heer en mevrouw Rossi,

Ik heb begrepen dat jullie gezin onlangs weg was op een familievakantie. Ik wil dat u zich ervan bewust wordt dat Abington School District familievakanties niet erkent als reden voor afwezigheid. Het maakt niet uit met welke reden u op vakantie gaat.

Ten slotte legt ze ook de gevolgen van dit reisje uit:

De dagen die uw kinderen hebben gemist zullen worden opgenomen als niet geaccepteerd.

Mike raakt geïrriteerd door het bericht en kiest er daarom voor om op de mail te reageren. En dat doet hij op een glasheldere manier.

Beste rector,

Hoewel ik uw bezorgdheid om de opvoeding van onze kinderen kan waarderen, kan ik u ervan verzekeren dat ze tijdens onze vijf dagen in Boston meer hebben geleerd dan dat zij gedurende een heel jaar op school hebben geleerd.

Onze kinderen hebben een ervaring gekregen die je maar een keer in je leven kan ervaren, iets wat ze niet in een klaslokaal of door het lezen van een boek kunnen leren.

Gedurende de drie schooldagen die ze gemist hebben (waarop standaard toetsen werden gedaan die ze op elk moment kunnen doen) leerden ze over toewijding, inzet, liefde, volharding, het overwinnen van tegenspoed, patriottisme, Amerikaanse geschiedenis en sport.

Ze zagen hun vader gewond raken, ze maakten slecht weer mee, ze ervoeren de dood van een familielid, en overwonnen vele andere obstakels om hun persoonlijke doelen te bereiken.

Ze ervoeren ook hoe het is om de liefde en de steun van duizenden mensen in het publiek te ontvangen, die anderen helpen te steunen in het bereiken van hun doelen.

In de marathon zagen ze een blinde agent, agenten met een kunstgebit en mensen met andere fysieke obstakels. Ze hebben ook mensen gezien die meededen aan de marathon om geld in te zamelen voor het goede doel.

Dit alles ervoeren zij, terwijl ze getuige waren van een de meest prestigieuze en historische marathon races ter wereld.

De kinderen werden er ook aan herinnerd om stil te staan bij de slachtoffers van een zinloze daad van terrorisme, en ze kregen tegelijkertijd te zien dat wat terrorisme ook voor verschrikkelijks teweeg kan brengen, het geen invloed op onze zielen heeft.

Dit zijn dingen die ze nooit in de klas zouden kunnen leren. Ze hebben ook op de Freedom Trail (een historische weg in Boston) gelopen, een bezoek gebracht aan de plaats van de Boston Tea Party, de Boston Massacre en de graven van meerdere mensen die de Declaration of Independence (Verklaring van Onafhankelijkheid) van de Verenigde Staten hebben ondertekend.

Dit zijn dingen die kinderen op school leren, maar pas over een jaar of zo. Als je het op die manier bekijkt lopen onze kinderen al voor op de planning.

Ze bezochten ook een aquarium, proefden heerlijke gerechten en brachten urenlang door met lichamelijke activiteiten zoals wandelen en zwemmen.

We hebben echt waardering voor de inspanningen van de fantastische docenten en medewerkers die elke dag tijd aan onze kinderen besteden en we zijn echt dol op de opleiding die ze op school krijgen.

Maar ik zou geen minuut aarzelen om mijn kinderen weer een paar dagen vrij te laten nemen van school om ze meer ervaringen te laten opdoen zoals die van de afgelopen week.

Bedankt voor uw tijd.

Hartelijke groeten,

Michael Rossi

Papa

Inmiddels circuleert de mail als een lopend vuurtje over het internet en we kunnen ons wel voorstellen waarom. Want het klopt natuurlijk wel.

Maar wat vind jij van het verhaal? Deel je mening met ons door te reageren op Facebook. Vergeet ook niet om het filmpje te delen met jouw vrienden en familie.