Aannemer neemt recht in eigen handen en rijdt spookrijders klem die rode kruizen negeren

 - Algemeen, Mensen

De Utrechtse Galecopperbrug wordt al bijna twee maanden lang elke avond afgezet en dat brengt een hoop irritaties met zich mee. Toch zouden deze irritaties in geen geval moeten leiden tot onverantwoord gedrag.

Helaas zijn er elke avond opnieuw automobilisten die deze werkzaamheden proberen te omzeilen. En dat werd aannemer Ralph Hendriksen op een gegeven moment teveel.

Want als een aantal automobilisten tegen het verkeer in besluiten te rijden, veroorzaken ze een levensgevaarlijke situatie. Toen hij dat zag, besloot hij om in actie te komen. Hoe? Door de auto’s klem te rijden en daarmee te voorkomen dat andere bestuurders spookrijders op hun weghelft kregen. Intussen had hij de verkeerscentrale al gebeld en was de politie onderweg. De klemgereden bestuurders waren echter ziedend en begonnen te schelden op Ralph. Met zijn actie wist hij in totaal 8 auto’s tegen te houden. Het is niet bekend of er ook boetes zijn uitgedeeld. Op sociale media zijn er zowel voor, als -tegenstanders van de actie.

Zo zou hij nooit voor eigen rechter moeten spelen, stellen sommige mensen. Ralph zelf geeft aan geen enkele spijt te hebben. Hij zou het zelfs ‘morgen weer doen’.

Wat vind jij? Heeft Ralph gewoon gelijk? Of hebben de klagers een punt?