Afgelopen weekend redde hij een 4 jarig jochie van een balkon..

 - Algemeen, Kinderen, Mensen

De spider man achtige held die afgelopen weekend een 4 jaar oude peuter redde van een balkon heeft met zijn heldendaad zijn leven 180 graden veranderd. De Malinese Mamoudou Gassama die sinds september vorig jaar in Frankrijk is, heeft een baan aangeboden gekregen bij de Parijse brandweer en een verblijfsvergunning.

President Macron nodigt de 22 jarige Gassama uit om de Franse nationaliteit aan te vragen. Voor zijn heldhaftige daad heeft hij ook een medaille en een huldiging voor “moed en zelfopoffering” gekregen.

“Het ziet ernaar uit dat de nationaliteit geen enkel probleem wordt, hij wordt gewoon Frans”, zegt een correspondent van de NOS. Van alle kanten hadden politici hiertoe opgeroepen. “Debatten over immigratie en illegaal verblijf lopen over het algemeen hoog op in Frankrijk. Maar nu wil iedereen zich van zijn meest menselijke kant tonen.”

Voor de vader van het 4-jarige jongetje liep het minder goed af. De man is opgepakt omdat hij zijn ouderlijke plicht verzuimde door boodschappen te gaan doen en zijn zoontje achter te laten. Het jochie schijnt het nu goed te maken en verblijft in een gastgezin.

Hieronder kun je de beelden zien die werden gemaakt van de heldhaftige redding. Je ziet Gassama in recordtempo en zonder twijfelen vier verdiepingen omhoog klimmen om het kindje te redden. “Ik dacht niet aan de hoogte, ik dacht niet aan de risico’s”, vertelde Gassama eerder, die wel sport maar verder geen ervaring heeft als klimmer. “Ik deed het omdat het een kind is. Ik ben dol op kinderen. Ik zou het zo weer doen.”