Artsen zeiden dat hij binnen 24 uur zou sterven. 45 jaar later leeft hij nog altijd

 - Algemeen

Al binnen 24 uur worden afgeschreven, maar meer dan 40 jaar later nog altijd in leven. Claudio Vieira de Oliveira uit de noordoostelijke Braziliaanse staat Bahia kan erover meepraten. Artsen zeiden namelijk bij zijn geboorte dat hij het niet zou overleven.

Hij werd 45 jaar geleden geboren met een ondersteboven hoofdje en de aandoening heet arthrogryposis multiplex congenital (AMC). En dat compliceert zijn leven op allerlei vlakken, maar Claudio probeert er het beste uit te halen.

Door een aandoening zit zijn hoofd ondersteboven, zitten zijn armen aan de borst vast en zijn ook zijn beenspieren niet volledig ontwikkeld. Voor prestigieuze universiteiten als Harvard hebben hem daarom al onderzocht. Een oplossing is er echter niet en daarom probeert Claudinho er het beste van te maken in het leven.

Als kind leerde hij al lezen en schrijven van zijn moeder en sinds 2000 is hij een motiverende spreker. Zijn dagelijkse activiteiten en lezingen hebben wel geleden onder de corona pandemie, want door zijn kritieke gezondheid moet Claudio zelf ook extra voorzichtig zijn. Zodra de ontwikkelingen in de coronapandemie het weer toelaten, wil hij weer zo snel mogelijk aan het werk. Niet alleen met zijn lezingen, maar ook met vrijwilligerswerk dat hij doet voor kwetsbare kinderen.

Voor veel mensen is Claudio dan ook een inspiratiebron en dat kunnen we ons wel voorstellen. Wij wensen Claudio vooral veel jaren voor gezondheid en liefde toe. Jij ook?