Autistische jongen moet huilen op schoolplein. Dan wordt hij getroost door een leeftijdsgenootje!

 - Kinderen

Het is nogal wat om voor het eerst naar school te gaan en dat geldt in het bijzonder voor Connor Crites. Hij is namelijk 8 jaar oud, maar autistisch en daardoor wordt alles even net even iets lastiger voor het ventje.

Voor autistische kinderen is het namelijk iets lastiger om veranderingen te ondergaan en ook om vriendjes te maken. Al is dat laatste gelukkig wel gelukt.

Want terwijl hij op het schoolplein zat te huilen zag Christian hem ineens staan. Christian besloot zelfs naar Connor toe te lopen en zijn hand vast te pakken. Vervolgens zou de eenzame Connor samen met Christian naar de ingang lopen. Courtney Moore, de moeder van Christian, zag het gebeuren en besloot om de twee nieuwe vriendjes op de foto vast te leggen.

Die foto bereikte weer Connor’s moeder, April Crites, en dat maakte een hoop bij d’r los. Ze kon haar tranen dan ook niet bedwingen en vertelde dat ze bang is dat Connor wordt uitgelachen, omdat hij niet goed spreekt, omdat hij niet stil kan zitten of omdat hij met zijn handen flappert. Verder zegt April: “Huidskleur, geslacht of beperkingen doen er niet toe. Je moet gewoon vriendelijk zijn en je hart willen openen. Dat is wat we nodig hebben.

En daar zijn we het natuurlijk roerend mee eens. Geldt dat ook voor jou? Laat het ons dan weten via een reactie.