Autobestuurder op de A28 gooit zijn auto voor die van vrouw die onwel is geworden..

 - Algemeen

Afgelopen weekend heeft er een spectaculaire reddingsactie plaatsgevonden op de A28 bij Nunspeet.

Toen verschillende autobestuurders opmerkten dat een vrouw achter het stuur onwel was geworden, besloten zij zich samen in te zetten om het leven van de bestuurder te redden. Toen Henry Temmermans uit Nunspeet door het raam bij de vrouw naar binnen keek, zag hij dat ze niet meer bij bewustzijn was. Daarop besloot hij zijn eigen auto ervoor te gooien.

Haar voertuig botste daarbij tegen de achterkant van zijn auto aan waarna de vrouw kan worden gered. Na 10 minuten zouden de hulpdiensten aankomen. Waardoor ze precies onwel is geworden is niet bekend, maar Temmermans gaf aan dat het “duidelijk was dat ze niet meer bij bewustzijn was”. De dame is naar het ziekenhuis gebracht en heeft 5 gebroken ribben aan het ongeval overgehouden. Het is niet duidelijk waar ze onwel door is geworden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOS (@nos)

De auto van Henry moest worden weggesleept: er viel niet meer in te rijden. Op sociale media is er vol lof voor Henry en pleiten mensen zelfs dat de verzekering coulant moet zijn met de schade en zich van z’n beste kant moet laten zien. Ook noemen ze Henry een held. Dat vindt Henry zelf niet. Volgens hem ben je “verplicht om mensen in nood te helpen”.

Dat klopt inderdaad, maar dan kun je alsnog wel een held zijn. Vind je niet? Laat het weten. En laat ook even weten of je vindt dat de verzekering coulant moet zijn.