Bijna 5000 mensen staan uren in de regen om match stamcel te vinden voor 5-jarige met kanker

 - Kinderen, Mensen

Moet je je voorstellen dat je om hulp roept en dat er 5000 mensen komen opdagen. Het klinkt misschien onwerkelijk, maar het was toch de werkelijkheid voor de 5-jarige Oscar Saxelby-Lee.

Al heeft Oscar daar wel alle reden voor. Het jochie werd namelijk gediagnosticeerd met acute myeloïde leukemie en dat is weer een vorm van kanker in het bloed en beenmerg. Reden voor zijn ouders om een wanhopige oproep te plaatsen. Daarin werd gevraagd om donoren van een stamcel die hoog nodig is om de kleine Oscar te redden.

En die oproep had succes! Maar liefst 4855 mensen stonden uren in de stromende regen om te zien of hun stamcel een match zou kunnen zijn voor Oscar. De mogelijke donoren waren daar om het ventje te helpen, nadat bleek dat hij slechts drie maanden had om een donor te vinden. Daarmee werd het dus meteen een race tegen de klok voor Oscar en z’n familie.

Overal waren vrijwilligers, want het werd zowaar een heel evenement voor het kleine ventje. En wel een heel geslaagd evenement. Er werden namelijk maar liefst 3 donoren gevonden. In juni onderging Oscar de transplantatie en hij maakt het, naar omstandigheden althans, erg goed. Voor nu blijft hij nog even in het ziekenhuis, maar in oktober mag hij naar huis.

En dat is natuurlijk te danken aan z’n ouders en 5000 andere mensen. Wat een toppers!