Boze boerin uit Noord-Holland stort 6000 kilo aardappels voor kantoor supermarktketen

 - Algemeen, Mensen

Astrid Francis is een aardappelteler uit de Noord-Hollandse plaats Beemster en ze is niet bepaald blij met de gang van zaken. Supermarktketen DEEN geeft namelijk de voorkeur aan buitenlandse aardappels terwijl er overal in Nederland nog schuren vol liggen met goede aardappelen. Om haar onvrede daarover te uiten, besluit ze daarom om maar liefst 6000 kilo aardappels voor het kantoor van de supermarketen te dumpen. En dat zorgt voor een opmerkelijk beeld. Daarover zegt ze zelf het volgende: 

‘Ik ben al een tijdje heel boos’. “De schuren in Nederland liggen vol met kwalitatief goede aardappels, maar de boeren krijgen momenteel 1 cent per kilo en de aardappels gaan weg als veevoer’. 

Volgens een vertegenwoordiger van DEEN wordt er niet meer in Nederland besteld, omdat het seizoen van de Nederlandse aardappel erop zit. Vanaf nu wordt er daarom in Israël besteld. Maar daar heeft Astrid dus geen boodschap aan. 

Wat vind jij van de actie van Astrid? Kan jij de frustratie begrijpen? Of vind je dat de keten in z’n recht staat? Laat het ons weten door te reageren op dit bericht.