Confronterend: man breekt als hij wordt herenigd met zijn overleden vrouw via VR

 - Algemeen, Mensen

In Zuid-Korea herenigt een tv-programma mensen met overleden dierbaren door de technologische mogelijkheden van Virtual Reality in te zetten. 

Dat geldt ook voor de vader hieronder die dochters en een zoontje heeft, en tegen weerstand van z’n kinderen in, toch meedoet met de show. Kim’s vrouw stierf na jaren van ziekte en zijn enige wens in het leven was om ook maar de “schaduw van z’n vrouw nog één keer te zien”. Z’n kinderen lijkt het echter veel te pijnlijk en die zeggen over hun vaders bijzondere relatie met hun overleden moeder:

“Hij gaf haar af en toe een zoen als ze werkte, at, of tv keek. Zelfs toen mijn moeder ziek was en haar haren verloor, zei mijn vader dat ze mooi was en droeg hij haar rond.”

Na 6 maanden van voorbereiding werden alle fysieke kenmerken van de vrouw bestudeerd, net als de manieren waarop ze communiceerde en bewoog. Onlangs was dan toch de ‘hereniging’ en dat was enorm confronterend. Bekijk hieronder het heftige weerzien.

Willen we wel van je weten: kan dit? Of is dit te manipulatief en confronterend? Of vind je dit goede tv? Laat het ons weten via een reactie.