De wolf is officieel terug in Nederland en het zijn er meer dan één!

 - Dieren

De wolf is weer terug in Nederland en dat is bijna een unicum. De laatste keer dat de wolf in Nederland leefde was namelijk alweer 150 jaar geleden en daarom is dit groot nieuws!

Het mooie is dat er zelfs meerdere wolven zijn. Daarvoor moeten we naar de Noord-Veluwe waar uit DNA-onderzoek is gebleken dat er zowel een vrouwtje als een mannetje leeft. En die combinatie, dat levert binnenkort hopelijk ook jonkies op. Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland zegt daarover: “Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van een roedel”. Er waren al langer tekenen van de wolvin in Nederland, maar als het dier ergens een half jaar verblijft, dan betekent dat het gebied is uitgekozen als leefgebied.

Bovendien bestaan er vermoedens dat er ook een wolvin in Midden-Veluwe woont, maar daar komt volgende maand meer uitsluitsel over. Daarmee zou er dus sprake zijn van een derde wolvin en dat is een grote verrassing.

Meer over wolven zien? Dan moet je dit filmpje ook zien over de Noorse Anita die een hechte band heeft met een stel wolven.