Deense overheid koopt 4 circusolifanten om een wel hele nobele reden..

 - Algemeen, Dieren

In Nederland bestaat het al een tijdje, maar ook in Denemarken wordt het verbod op wilde dieren in het circus binnenkort ingevoerd.

Naar verwachting zal het verbod nog in 2019 worden ingevoerd en dat juichen we natuurlijk allemaal toe, vooral gezien de vele malafide circussen die dieren verwaarlozen. Dat aanstaande verbod is voor de Deense regering in elk geval reden om vier olifanten te kopen. Voor zo’n 1,5 miljoen euro zijn de laatste 4 actieve olifanten in Deense circussen gekocht, simpelweg om ze met pensioen te kunnen laten gaan.

De dieren heten Ramboline, Lara, Djunga en Jenny en kandidaten die de vier reuzen willen verzorgen kunnen zich melden bij de overheid. Tussentijds zorgt de Deense dierenbescherming voor de beesten. Overigens kunnen alle lidstaten van de EU zelf beslissen of ze circusdieren verbieden of niet, maar dat lijkt ons niet helemaal verstandig. 

Wat ons betreft komt er in de hele EU namelijk een verbod op wilde dieren in het circus. Ben jij het daarmee eens? Laat het ons dan weten via een reactie op dit bericht.