Deze ‘octopus’ wordt gevonden bij oude man.. Dan wordt de trieste waarheid ontdekt..

Niet alle dieren krijgen de zorg die ze verdienen en nooit is dat aan henzelf te wijten. Het zijn namelijk hun baasjes die fouten maken en dat gold ook Hidey. Al zat het hier net iets anders.

Haar baasje leed namelijk aan Alzheimer. Pas nadat hij in het ziekenhuis belandde, werd ontdekt dat hij twee dieren in huis had, twee katten welteverstaan.

Die dieren bleven zielsalleen achter totdat Paul Russel, een verre familielid van de zieke man zich de katten ineens herinnerde. Althans, hij herinnerde zich één kat. Reden om een kijkje te nemen, maar wat ze niet wisten, was dat er ook een tweede kat was.

Het was Hidey die onder het bed vandaan kwam en richting de kelder liep. Alhoewel, het leek meer op een soort van geslof.

Hidey’s vacht was namelijk zo erg geklit dat het bijna leek alsof ze extra staarten had. Reden ook dat het beestje de octopus werd genoemd. Al die tijd droeg het arme beest de enorme hoop met vacht mee en dat was inmiddels goed voor een gewicht van 1 kilo.

Inmiddels is de kat na verdoving geknipt en woont ze bij Paul.. Nu krijgt ze wel alle liefde en aandacht. Het is je gegund Hidey!