Deze twee baby otters werden gered van dierenhandelaren… Luister als ze hun ontbijt krijgen!

 - Dieren, Katten

Frank Cuesta is een in Thailand woonachtige Spanjaard, die zich inzet voor dieren en een eigen TV-programma op Discovery MAX heeft, ‘Wild Frank’. En dat dieren in Thailand hulp nodig hebben is een understatement. Onlangs kreeg Frank dan ook een tip over twee baby otters die op de zwarte markt werden verhandeld… Maar gelukkig slaagde hij erin om de dieren te onderscheppen en naar een veilige schuilplaats te brengen.

Omdat de baby otters nog jong zijn en niet meer bij hun moeder verblijven, moeten ze de komende maanden gevoed en verzorgd worden. Na deze periode zijn de diertjes genoeg aangesterkt om weer in de wilde natuur te kunnen leven. Want dat is uiteindelijk wel het beste voor ze, daar horen ze immers thuis. Het is niet de eerste keer dat Cuesta otters redt. In de laatste 15 jaar heeft zijn organisatie al meer dan 6000 dieren gered. Dit doet hij door bewust te kiezen voor een aanpak die misschien triest klinkt, maar uiteindelijk wel het beste voor de diertjes is. Hij zegt namelijk dat het contact met mensen tot een minimum moet worden beperkt. Knuffelen en spelen is dus helaas niet aan de orde. Datzelfde geldt voor liefde en affectie. Zo wennen de beestjes namelijk niet aan mensen en blijven ze schuchter. Op deze manier blijven ze uit de buurt van mensen en vallen ze niet meer ten prooi aan mensen met kwade bedoelingen. En dat is in Thailand helaas hoognodig.

Het filmpje is weliswaar volledig in het Spaans, maar dat neemt niet weg dat we smelten van het moment dat ze aantreden voor hun ontbijtje. Ze krijgen kattenvoer met melk opgediend en lijken er volop van te genieten! Het lijkt zelfs wel of ze tijdens het ontbijt met elkaar aan het praten zijn!

Vind jij deze beestjes ook zo schattig? Deel het filmpje dan op Facebook.