Dit hakt erin: radio dj Eddy Keur vertelt over het offer van zijn oma tijdens de 2e Wereldoorlog

 - Algemeen, Mensen

Wie fanatiek radioluisteraar is weet inmiddels dat Eddy Keur de laatste tijd Ruud de Wild’s programma De Wild in de Middag overneemt. Ruud de Wild herstelt momenteel van zijn darmoperaties nadat er kanker bij hem was geconstateerd. Toch zal Ruud de Wild maar al te blij zijn met z’n vervanger Eddy Keur.

De rasechte grappenmaker is binnen korte tijd namelijk uitgegroeid tot een immens populaire dj op Radio 2 en presenteert z’n shows met een hoop positiviteit en de ene na de andere rake grap. Toch kan Keur zich ook heel kwetsbaar en open opstellen, zo bleek gisteren maar weer eens toen hij breeduit stilstond bij Dodenherdenking. Daarbij vertelt hij een heel persoonlijk verhaal over een heftig drama dat in z’n eigen familie heeft plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De dj wil zo de klachten over alle vrijheidsbeperkingen tijdens de coronapandemie (terecht) relativeren. Zo zegt hij:

Op een gegeven moment stormen Duitse nazi’s het huis binnen van mijn oma waarbij ze mijn tante willen meenemen. Mijn tante, dan nog een meisje, lijkt te zijn verdoemd om te worden meegenomen naar het concentratiekamp in Auschwitz. Mijn oma, de moeder van het meisje, probeert dat echter te voorkomen en trekt haar uit de handen van de nazi’s; er ontstaat tumult in de gang. Daarop loopt ook de kapitein het huis binnen om te kijken wat er aan de hand was. Die vindt mijn oma blijkbaar een aantrekkelijke vrouw waarna wordt voorgesteld om ‘er even over te praten’. Vervolgens spendeert mijn oma een kwartier lang in een kamer met de kapitein..

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NPO Radio 2 (@nporadio2)

Inderdaad, ze brengt zo’n beetje het grootst mogelijke offer dat je als vrouw kunt brengen om je kind te redden…

Wij vinden het enorm knap dat de zichtbaar aangeslagen Eddy Keur dit persoonlijke verhaal heeft gedeeld op de radio om het belang van herdenken op 4 mei te onderstrepen. Ook wij zijn inmiddels groot fan van Eddy Keur en hopen dat hij na Ruud de Wild’s terugkeer bij Radio 2 mag blijven.

Werd jij ook zo geraakt door dit heftige verhaal? Laat het weten via een reactie op dit bericht.
Ook wensen wij iedereen een fijne Bevrijdingsdag. Laten we er met z’n allen bij stil staan.