Doorbraak: vanaf volgend jaar geen plastic meer in confetti Bevrijdingsfestival Almere

 - Algemeen

Organisator Barry Bouquet van het Bevrijdingsfestival in Almere is de eerste van hopelijk vele organisatoren: in de confetti van het festival in 2020 zal geen plastic meer zitten.

Dat is besloten na aanleiding van een oproep van de Almeerse afdeling van de Partij voor de Dieren. Die partij vroeg het college van burgemeester en wethouders om confetti, net als bijvoorbeeld het gebruik van ballonnen, te verbieden. Tijdens de Bevrijdingsfestivals worden namelijk duizenden confettisnippers afgeschoten en in het geval van Almere komen daarbij een hoop van de snippers terecht in het Weerwater. En dat is schadelijk voor dier, natuur, en mens.

De PvdD geeft aan tevreden zijn met de woorden van Bouquet, maar hoopt stiekem eigenlijk ook nog dat alle papiersnippers worden verboden. Wel geeft het aan al blij te zijn dat het festival sinds twee jaar plastic bekers gebruikt die kunnen worden hergebruikt.

Dit is wat ons betreft weer een stap in de goede richting. Ben je het daarmee eens? Laat het ons dan weten door te reageren op dit bericht.