Drentse glazenwasser ziet koning niet en de beveiliging moet ingrijpen…

 - Algemeen, Mensen

Niemand minder dan de koning was onlangs op bezoek in het Drentse Borger, maar daar waren maar weinig mensen over op de hoogte.

Dat gold ook voor de nietsvermoedende glazenwasser Herman Dinius die toen hij naar huis fietste werd geconfronteerd door één van de koning’s beveiligers. Al snapte Herman op dat moment dus niet zo goed waarom hem de pas werd afgesneden door de man in pak. We zien het opmerkelijke moment in de video hieronder waarin ook te zien is hoe Herman met ladder en al op z’n fietst rijdt. 

Nu kan hij wel om het moment lachen, zo geeft de Drentenaar aan: “Ik had wel door dat er iets aan de hand was, maar ik dacht dat het om een bruiloft ging”, vertelt hij. 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

De koning was onlangs op bezoek in Borger, maar dat wisten maar weinig mensen. Ook glazenwasser Herman Dinius wist van niks. Op zijn vaste route van huis naar een klus in het Drentse dorp, fietste hij op de koning af met zijn ladder. Een beveiliger probeerde hem nog tegen te houden. De beelden gaan nu het internet over. “Ik had wel door dat er iets gaande was, maar ik dacht dat het om een bruiloft ging”, vertelt hij aan RTV Drenthe. Hij is overrompeld door alle aandacht maar kan er wel om lachen. De glazenwasser zegt dat hij schrok van de beveiliger. “Hij pakte mij ineens vast en ik dacht: straks val ik. Dus ik zeg ‘wat ben je nou aan het doen man, gek'”, vertelt hij. Dinius heeft er geen spijt van. Hij is benieuwd of de koning hier thuis nog iets over heeft gezegd. “Die zal wel gedacht hebben. ‘Máxima, wat er vandaag gebeurde. Zo’n kale gek in Borger, die fietste me zo voorbij.'” #koningshuis #willemalexander #borger #royalty

Une publication partagée par NOS (@nos) le

Daar voegt hij aan toe: “Hij (de beveiliger) pakte mij ineens vast en ik dacht: straks val ik. Dus ik zeg tegen hem: ‘Wat ben je nou aan het doen man, gek'”.

Hij is benieuwd of de koning het nog tegen Máxima heeft gezegd. “’Máxima, wat er vandaag toch eens gebeurd: zo’n kale gek in Borger, die fietste me zo voorbij.”

Wij vinden dat Henkie wel leuk reageert op het moment. Ben je het daarmee eens? Laat het ons weten door te reageren op dit bericht.