Enorme baby is een wereldwijde hit.. En het meisje is op natuurlijke wijze geboren!

Een bevalling is natuurlijk altijd loodzwaar, maar beeld je als vrouw eens in dat je kindje maar liefst 8 kilo weegt bij de geboorte. Jasleen werd op Kerst geboren en heeft nu al indruk gemaakt op de hele wereld.

Dat doet ze met haar forsheid, want ze was bij haar geboorte 57,5 centimeter groot en dus 8 kilo zwaar. En het opvallende is dat ze op natuurlijke wijze werd geboren… Erg gezond is het overigens niet, want de ‘kleine meid’ heeft te kampen met macrosomie, oftewel een te hoog gewicht. Dat zien we met name bij baby’s waarvan de moeder diabetes heeft of met overgewicht kampt.

Precies om die reden stond er een heel team klein bij het Universitair Ziekenhuis Leipzig, want van tevoren had men al zien aankomen dat het een ‘zware bevalling’ zou worden. Zo werd de moeder bijgestaan met een heel team aan extra kinderartsen, chirurgen en verloskundigen. Gelukkig lukte het uiteindelijk toch om de baby ter wereld te brengen.

Wij wensen Jasleen en haar ouders een mooie toekomst samen en uiteraard veel gezondheid. En van jou horen we graag wat je van de opvallende foto vond..