Ga je op vakantie naar frankrijk? let dan op de tolpoortjes.. we betalen namelijk te veel!

 - Algemeen

Ze zijn haast onvermijdelijk in Frankrijk: de tolpoortjes op de beruchte tolwegen. En alsof de enorme bedragen die we elke vakantie weer moeten betalen nog niet erg genoeg zijn, worden we ook nog eens stelselmatig aangespoord om veel meer te betalen dan nodig is.

Ga jij binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Let dan goed op. De maker van onderstaand filmpje, Andries Bik, komt vaak in Frankrijk en ziet tot zijn grote ergernis dat auto’s standaard in een te hoge gewichtsklasse worden geplaatst. Hierdoor valt de prijs structureel hoger uit dan noodzakelijk. De automatische scanners zijn zodanig ingesteld dat de auto altijd ‘per ongeluk’ onder het hogere tarief valt. De meeste gebruikers betalen echter wat er op het scherm staat aangegeven. Maar als je de ‘assistence’ knop indrukt krijg je volgens Andries al snel een andere melding. En wat blijkt, hij heeft gelijk!

Bekijk hoe Andries door Frankrijk reist en telkens weer onder het hogere tarief valt. Maar telkens weer lukt het hem ook om dit tarief ongedaan te krijgen. Het goede nieuws is dat het jou voortaan ook lukt, na het zien van dit filmpje. ‘Bon voyage’!

Ken jij iemand die binnenkort naar Frankrijk gaat? Deel deze video dan snel op jouw Facebook pagina.