Goed nieuws: Griekse overheid deelt flinke boetes uit aan te dikke mensen op ezels

 - Dieren, Mensen

Er is al een tijdje een hoop ophef over ezels die in Griekenland worden ingezet om toeristen te vervoeren en gelukkig lijkt die discussie nou z’n vruchten te hebben afgeworpen. 

In Griekenland is namelijk besloten om een verbod in te stellen voor mensen van zwaarder dan 100 kilo om op de ezels te gaan zitten. Dat verbod bestond overigens al langer, maar helaas werd het massaal genegeerd door zowel de toeristen als de ezelhouders. Daarmee zouden de beesten sinds het officiële verbod nog altijd blijven lijden. Open wonden, urenlang in de hitte, en nauwelijks te eten en te drinken. En dan hebben we het nog niet eens over de zweepslagen gehad. Nu zullen er echter strengere controles komen en boetes worden uitgedeeld die oplopen tot 30 duizend euro. Het is eindelijk doorgedrongen dat er echt wat moet veranderen. 

Wat ons betreft worden ritjes op dieren als ezels en olifanten overigens helemaal verboden, maar met dit verbod is er in ieder geval een begin. Nu nog hopen dat het echt wordt gehandhaafd.

Wat vind jij van deze kwestie? Laat het ons weten door te reageren op dit bericht. Hieronder wordt het verhaal nog eens verteld over hoe ezels het te verduren hebben in Griekenland.