Gorilla van wereldberoemde foto sterft in de armen van verzorger die haar als baby redde

 - Algemeen

De meeste mensen kunnen de legendarische selfie wel herinneren van verzorger André en een aantal gorilla’s.

André en zijn beste vriendjes gingen in 2019 namelijk wereldwijd viraal door een schitterende selfie:

Toch is er nu helaas droeviger nieuws, want de 14-jarige Ndakasi is komen te overlijden. Het Nationaal Park Virunga, dat zich in het oosten van Congo-Kinshasa (DRC) bevindt, deelde het aangrijpende moment op sociale media en schreef:

“Virunga is oprecht triest en kondigt de dood aan van de geliefde berggorilla, Ndakasi, die als wees binnenkwam en meer dan 10 jaar werd verzorgd door het Senkwekwe Center.”

“Op de avond van 26 september 2021, na een langdurige ziekte waarbij haar toestand snel verslechterde, blaasde Ndakasi haar laatste adem uit. Dit deed ze in de liefdevolle armen van haar verzorger en vriend voor het leven, André Bauma.”

Wij wensen verzorger André en alle andere betrokkenen heel veel sterkte met het verlies van Ndakasi. Alle geïnteresseerden (met een Netflix-account) raden wij aan om de documentaire Virunga eens te bekijken. In deze schitterende docu staat het Nationaal Park Virunga en de dieren daarin leven centraal in tijden dat de regio wordt verscheurd door oorlogen en oliebazen die het gebied willen uitbaten. Must-see! Bekijk de trailer: