Hartverscheurend: deze vriendelijke hond liep naar iemand toe om vriendjes te worden..

 - Dieren, Honden

Apollo leefde op straat. Op een dag benaderde de kleine viervoeter een man waarvan hij dacht dat hij wel eens een vriend zou kunnen zijn, alleen had hij niet kunnen indenken wat ‘m te wachten zou staan. In plaats van een knuffel of op z’n minst een aai, werd Apollo keihard in zijn gezicht geschopt door de man. Dat ging met zoveel kracht dat de hond zijn kaak daardoor brak en zijn tong uit zijn bek zou komen te hangen. Viktor Larkhill, een Spaanse dierenliefhebber die zich inzet voor zwerfdieren in zijn land, schrijft daar het volgende over: 

Kun je je de pijn en de schaamte voorstellen om midden op straat in leven proberen te blijven terwijl je kaak gebroken is en je tong er letterlijk uit hangt? Kun je je voorstellen dat je probeert in leven te blijven, maar dat je zelfs niet in staat bent om ook maar een stuk brood uit de prullenbak te halen? Kun je je voorstellen dat je voor de rest van je leven gedoemd bent door de verminking die iemand je heeft aangedaan met wie jij alleen maar vrienden wilde worden? 

Het is hartverscheurend dat er nog altijd dieren worden mishandeld op aarde en dat Apollo daar in dit geval zelfs blijvend letsel aan overhoudt. Maar terwijl sommige mensen niet eens een plekje op deze aardbol verdienen zijn er mensen als Viktor die de wereld net wat aangenamer proberen te maken. Hieronder vertelt Viktor het verhaal over de arme Apollo….