Hij pakt het stervende dier op en kan alleen maar afwachten… maar dan lijkt er toch nog iets moois te gebeuren

 - Dieren

Het redden en helpen van een hert zijn altijd de meest intense reddingsacties, met de grootste beloning. Deze keer was dat geen uitzondering. Simon Cowell van Wildlife Aid Foundation werd gebeld door een vrouw die net een hert had aangereden. Het dier had een harde klap gehad en enkele sneeën in haar hoofd, dus Simon besloot haar zo snel mogelijk mee te nemen naar een dierenarts om haar te kunnen hechten. Het was een race tegen de klok, omdat de hinde anders in een diepe shock zou kunnen belanden, waarnaar ze niet meer zou kunnen vechten voor haar overleving.

“De tijd is van het grootste belang bij het redden van herten” schrijft Simon onder de video op YouTube. “Herten, maar ook andere wilde dieren kunnen heel snel Myopathie, een spierziekte, krijgen als ze worden opgepakt of behandeld. Het is een complexe aandoening die er toe kan leiden dat besmette dieren overlijden aan stress. Om die reden was het belangrijk dat dierenarts Emma de wonden van het gewonde dier zo snel mogelijk zou behandelen, zodat de hinde zo snel mogelijk weer terug het bos in zou kunnen.”

Terug in het bos vertoonde het geshockte dier weinig drang om in leven te blijven. Simon probeert nog alles uit de kast te halen om haar wel zover te krijgen. Een verschrikkelijk droevige situatie. Bekijk hieronder hoe het afloopt en vergeet deze ontroerende reddingsactie niet te delen met je dierenvrienden op Facebook.