Hij ziet twee jongens die hout aan het plukken zijn. De reden daarvoor is wel heel triest..

We zijn in Zuid-Afrika waar Youtuber BI Phakathi getuige is van twee jongens die hout een het verzamelen zijn. De man besluit daarop naar de jongens toe te lopen en hen de vraag te stellen wat ze eigenlijk aan het doen zijn. De jongens, twee vrienden van elkaar, laten daarbij weten dat ze het hout nodig hebben omdat ze anders thuis geen elektriciteit hebben. De Youtuber, die bekend is in zijn regio, wil daarom graag op bezoek bij de ouders van de jongste jongen. Daar besluit hij mee in te stemmen, maar het ventje geeft daarbij wel aan dat hij niet de auto in stapt bij oudere mensen die hij niet kent. En dus gaan ze te voet naar het huis toe. Eenmaal daar vraagt BI Phakathi waarom de familie elektriciteitsproblemen heeft en wat ze nodig hebben. 

Het antwoord van de vrouw daarop is veelzeggend; ze laat namelijk weten dat ze “hout” nodig hebben. Dat antwoord wordt gewaardeerd door veel kijkers die stellen dat andere mensen in een dergelijke situatie om “geld” zouden hebben gevraagd. 

Wat de Youtuber dan doet, maakt zowel de jongens als de moeder, heel erg blij. Het is misschien wat showerig voor het Youtube-kanaal, maar dat neemt niet weg dat de familie op deze manier gewoon geholpen is. En dat is ook het benoemen waard. 

Wat zijn jouw gedachten over dit bericht? Laat het weten via een reactie.