Hondje Chester ontroert het internet: “Mijn baasje is overleden aan corona”

 - Dieren, Honden

Ook dieren hebben met de gevolgen van corona te maken en dat bedoelen we met name door het verlies van hun baasjes. En in sommige gevallen kan dat wel heel dramatisch zijn, zoals ook het geval is voor Chester: een hond die in het Peruaanse Andahuaylas. Het baasje van de hond werkte als straatverkoper op een markt en stierf helaas aan het coronavirus.

Na het droevige nieuws zouden buren van de vrouw een briefje rondom de hals hangen van het dier met daarop de volgende tekst:

“Hallo, mijn naam is Chester, help me alsjeblieft. Mijn baasje is overleden aan Covid-19 en ik kan nergens heen. Negeer me niet!”.

Waarom niemand van de naasten van de vrouw het dier in huis nam? Omdat ze bang waren besmet te worden met het coronavirus… Gelukkig kwam die foto in ieder geval terecht bij de dierenwelzijnsorganisatie Huellitas Felices. Die besloten het dier op te vangen:

De stichting zorgde voor Chester en slaagde erin hem een ​​tijdelijk huis te geven omdat hij “erg depressief was en ziek werd, omdat hij niet goed at”. Bovendien moet Chester waarschijnlijk een operatie aan één van zijn ogen ondergaan vanwege glaucoom.

En er is goed nieuws! Naast een tijdelijk pleeggezin is ook al een definitief adoptiegezin gevonden. Wij hopen dat het de komende tijd goed mag gaan met deze lieve hond!