Huiveringwekkend: 2 broertjes van 3 en 10 jaar springen uit een brandend huis!

 - Algemeen, Kinderen, Mensen

Nog maar 3 en 10 jaar oud zijn en al uit een raam moeten springen, het is nogal wat als het van je gevraagd wordt. Twee jonge broers hebben er helaas aan moeten geloven toen er brand uitbrak in hun appartement in de zuidoostelijke Franse stad Grenoble.

Maar liefst 10 meter moesten ze naar beneden springen waarbij de oudste (en uiterst moedige) broer eerst z’n jongere broertje uit het raam zou gooien om daarna zelf te springen. In de video hieronder die is opgenomen door Souhalia Saidi zien we het huiveringwekkende moment gebeuren. Beneden staat een groep mensen om de dappere jongens op te vangen en dat lukt deze eersteklas helden gelukkig. 

De jongens werden samen met 17 bewoners van het gebouw in het ziekenhuis opgenomen, aldus de lokale media. Vier van de mensen die de jongens vingen, werden ook naar het ziekenhuis gebracht om te controleren of er botten waren gebroken tijdens de vangst.

Athoumani Walid, een 25-jarige student die een gebroken pols kreeg door de kinderen te helpen vangen, zei dat hij geschreeuw hoorde en naar buiten ging om te kijken wat er aan de hand was.

‘We wisten niet wat we moesten doen’, vertelde Walid daarover. ‘We wilden de deur breken, maar dat lukte niet.’ Daarna gingen ze naar buiten en schreeuwden ze dat de jongens in hun armen moesten springen. 

En dat zou de vangst van hun leven worden…