Hulpverleners voeren in Rotterdam een hartoperatie midden op straat uit

 - Algemeen, Mensen

Hulpverleners maken het verschil en juist daarom moeten ze beter gewaardeerd worden in Nederland. Zo was er onlangs een steekpartij voor de uitgaansgelegenheid Club Vibes in Rotterdam. Een 22-jarige bezoeker raakte daarbij zwaargewond, maar wist het dankzij arts Robert Jan Houmes en verpleegkundige Jorrit Mol van het Mobiel Medisch Team toch te redden. Zij waren namelijk binnen een paar minuten al ter plekke en hun ingreep is van doorslaggevend belang geweest. Zo wordt over de gebeurtenis gezegd:

„Als je lichaam is gestopt, je geen bloedsomloop meer hebt en het hart niet meer klopt, dan heb je nog maar een paar minuten om te zorgen dat de hersenen het overleven. Je moet in dat geval een snelle beslissing nemen en doen wat nodig is”, zo zegt Robert Jan Houmes.

En dat betekende in dit geval dat de operatie midden op straat moest worden uitgevoerd. En dat is, zoals je je al kunt voorstellen, nogal wat anders dan in de operatiekamer.

Wij vinden het dan ook toppers en hopen dat deze hulpverleners de waardering krijgen die ze verdienen. Geldt dat ook voor jou? Laat het ons dan weten door te reageren op dit bericht.