Informatief bord in park waarschuwt om eenden juist geen broodkruimels te voeden!

 - Algemeen, Dieren

Broodkruimels: eenden zijn er gek op en als ze het vermoeden hebben dat er weer iemand met een zak kruimels in de buurt is, dan zijn ze er als de kippen bij.

Voor veel mensen is dat reden om de beestjes te eten te geven en we kunnen niet anders zeggen: het is gewoon heel erg lief bedoeld. Vooral kinderen vinden het leuk om de beestjes te voeden en dat maakt het altijd een vertederend tafereel. Toch is er een kleine maar. De stukjes brood (vooral wit brood) zijn helemaal niet goed voor de dieren. Ja, ze vinden het lekker, maar door brood te eten, slaan ze andere soorten voedsel over. En laat brood nou geen enkele voedingswaarde hebben voor de diertjes. Hun maagjes raken dus overvol met nutteloos voedsel.

Ook kunnen ze een aandoening ontwikkelen dat ‘engelenvleugel’ wordt genoemd, een ongeneeslijke vleugelmisvorming. Reden voor een park om een bord te plaatsen waarin gewaarschuwd wordt voor de negatieve effecten.

Pas dus op de volgende keer dat je de eendjes te eten geeft. Want, je mag ze gerust te eten geven, maar let wel op wat ze precies moeten eten. Ken jij iemand die vaak eendjes te eten geeft? Laat diegene dan dit bericht lezen.