Insect of alien? Wat denk jij dat dit is?

 - Algemeen, Dieren

Het lijkt een kruising tussen twee insecten, maar dan met een buitenaards tintje.. Het internet raakt niet uitgesproken over een filmpje uit Taiwan met daarin een nogal vreemd en opvallend wezen.

Afgelopen week vonden wandelaars in Taiwan een merkwaardig wezen, bestaande uit tientallen lange zwarte draden. Het kroop kronkelend en onbekommerd over de rotsen. Toen Meilan besloot te filmen, leek het wezen kwaad te worden. “Er kwam een soort angel omhoog, zoals ook schorpioenen dat doen. Ik was stomverbaasd en heb nog nooit zoiets gezien”, aldus Meilan tegen The Sun.

Nadat de meest wilde verhalen over buitenaardse wezens de ronde gingen, lijkt er nu ook een zeer waarschijnlijke uitleg te zijn voor het wezen: het ‘wezen’ is eigenlijk een¬†kluwen van verschillende langwerpige paardenhaarwormen, een soort parasiet. Er zouden meer dan 300 soorten paardenhaarwormen bestaan.

In Nederland komen ze ook voor, maar deze lijkt toch net even wat minder eng!

Kende jij de Paardenhaarworm al? En krijg je net zo de kriebels van dit wezen als wij? Laat het ons weten in een Facebookreactie!https://www.youtube.com/watch?v=tXYDDnF-lU8