Jochie van 7 jaar zwemt een uur lang om hulp te halen voor vader en zusje die zijn meegesleurd

Chase Poust is nog maar 7 jaar oud, maar het ventje uit Florida wordt nu al, geheel terecht, als een held geprezen. Dat is te danken aan de hulp die hij haalde voor zijn vader en zusje, die beiden door een sterke stroming in een rivier werden meegesleurd.

Vader Steven Poust vertelt daarover dat hij zijn boot op de St. Johns river in Jacksonville had verankerd. Zo konden zijn twee kinderen, Chase (7) en Abigail (4), rustig zwemmen. Rustig zou het echter niet worden. De stroming begon namelijk steeds sterker te worden en de kleine Abigail kon niets anders dan de boot loslaten. Steven sprong daarop in het water om zijn kinderen te redden. Omdat de stroming zo sterk was, zei hij tegen Chase dat hij naar de wal moest zwemmen. Abigail had op haar beurt en reddingsvest aan en de vader zou proberen om bij haar te blijven. Intussen zou Chase naar hulp zoeken en dat lukte gelukkig. Eenmaal aan wal, ging de kleine jongen naar het dichtstbijzijnde huis voor hulp. Na een uur zoeken werden zowel vader als dochter in veiligheid gevonden. 

Zijn vader kijkt emotioneel terug op het moment en zei nog tegen Chase dat hij “van hem hield” voordat de jongen weg zwom. De vader wist namelijk niet hoe het zou gaan aflopen. Wat zijn jouw gedachten over deze gebeurtenis? Laat het vooral even weten via een reactie.