Jonge vrouw belt het niet bestaande 113-nummer… Om daarna zelfmoord te plegen

 - Algemeen, Mensen

Je zult maar zo wanhopig zijn dat er zelfmoordgedachten door je hoofd spelen en dat je een telefoonnummer voor zelfmoordpreventie als laatste hoop hebt. Voor een 26-jarige vrouw in Winschoten was dat helaas het geval.

Hoewel de ouders van het meisje de telefoonnummer nog op de koelkast hadden geplakt die ze van de psycholoog hadden gekregen zou het allemaal tevergeefs zijn. Op het moment dat de 26-jarige naar haar laatste redmiddel belde, bleek dit nummer namelijk niet te bestaan. Tot drie keer toe kreeg ze een melding dat ze een verkeerd nummer belde. Wat het goede nummer was? 0900-0113: jawel, een betaalnummer. En dat stoot veel mensen en zelfs politiek Nederland tegen het zere been. 

Afbeelding: Pixabay, ter illustratie

Het meisje belde echter naar 113, maar kreeg logischerwijs geen gehoor. Vervolgens appte ze haar beste vriendin met de tekst ‘Dat k*tnummer werkt niet.’ Die vriendin las het berichtje pas de volgende ochtend om 08.00 uur. In de tussentijd zou de jonge vrouw zelfmoord plegen. En misschien was het wel heel anders afgelopen als ze wél gehoor had gekregen. 

Reden dus voor kamervragen en een belangrijke vraag: behoort een zelfmoordpreventielijn niet gewoon een gratis en makkelijk nummer te zijn? Wat vind jij: laat het ons vooral even weten.