Kabinet bepaalt: koning mag blijven jagen op Het Loo

 - Algemeen, Dieren

Of je nu Koningshuisgezind bent of niet: veel mensen zullen het er wel over eens zijn dat het voor de lol jagen op een dier voor iedereen verboden zou moeten worden.

Toch mag de koning dit jaar ‘gewoon’ blijven jagen op het kroondomein Het Loo, dat heeft het kabinet althans bepaald. Het grondgebied werd door zijn verre voorganger Wilhelmina aan de Staat geschonken, maar mag door de koninklijke familie worden gebruikt voor jachten.

En hoewel royale families wel vaker hun tradities hebben, is dit misschien wel de meest misselijkmakende. Want, welk weldenkend mens zou voor zijn of haar lol willen jagen op weerloze dieren? Zo lezen we onder meer onder de reacties op Instagram: “Afschaffen die elite met hun trieste hobby, herten afknallen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by De Telegraaf (@telegraaf.nl)

In het najaar zal Het Loo gedurende drie maanden afgesloten zijn voor publiek. De koning kan er dan met zijn familie en andere gasten ongestoord verblijven.

Wij willen graag weten van jou wat jij ervan vindt. Kan dit nog anno 2021: jagen op dieren? Laat het weten via een reactie.