Kat valt naar beneden in vol stadion. Dan vangt het publiek het dier op met een vlag!

De mensheid op z’n allerbest: dat is wat de toeschouwers van de American Football-wedstrijd van de Miami Hurricanes afgelopen weekend hebben laten zien.

Een kat bungelt namelijk aan de bovenste verdieping en zowel aan de bovenkant als de ring die zich daaronder bevindt, proberen de toeschouwers zich in te zetten voor het dier. Terwijl het katje het niet meer lijkt te houden, staan in de sector daaronder al mensen klaar met een Amerikaanse vlag om de kat op te vangen. Dat ze hierin slagen, blijkt wel op het moment dat er een oase van geluid door het stadion gaat: het diertje is veilig en de fans vieren het uitbundig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NU.nl (@nu.nl)

Nu zal het diertje zichzelf waarschijnlijk ook wel hebben gered (katten kunnen op deze hoogtes prima terecht komen door hun pootjes te spreiden) en schrikt het dier misschien juist wel van al het geschreeuw, maar we snappen de vreugde van de toeschouwers volkomen.

Zij wilden immers niets anders doen dan met z’n allen ervoor zorgen dat het diertje veilig was. En aangezien wij zelf meer van het “normale football” zijn in plaats van American Football kunnen we niet anders zeggen dan dat de vangst van de kat voor ons ook aanvoelde als een winnende goal in de allerlaatste minuut van de blessuretijd, wát een emotie: 1-0 voor het publiek!

Raakte dit filmpje en de blijdschap van de supporters jou ook zo? Laat het ons weten via een reactie op dit bericht. Houd ook onze site in de gaten voor onze laatste updates.