Koe die tientallen kilometers moest zwemmen door de Maas, maakt het goed…

 - Dieren

We hebben allemaal de beelden gezien van de koe die in z’n eentje door de Maas moest zwemmen. Het arme dier kwam in het Limburgse Echt in het water terecht en werd helemaal meegesleurd tot aan Escharen, dat bij Nijmegen ligt.

Daarmee heeft het dier zo’n 100 kilometer afgelegd, maar gelukkig gaat het goed met het dier, want ze is gered! Dat is op zich hartstikke goed nieuws, maar met alle aandacht van de NOS voor het dier, kreeg de redactie tal van bezorgde vragen over de toekomst van de koe. Zou ze bijvoorbeeld geslacht worden? Gelukkig kreeg de NOS contact met de boer die heuglijk nieuws had: deze koe mag terug naar de wei en zal niet worden geslacht. De rest van haar leven mag ze vrij rondlopen in de wei… En dat lijkt ons meer dan verdiend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOS (@nos)

Overigens heeft de Limburgse veehouder ongeveer 30 koeien die langs de Maas in de weilanden staan. Twintig koeien zijn op het droge gehouden, maar er zijn nog altijd een paar koeien vermist. Van een aantal koeien is bekend waar ze zijn, al moeten ze nog wel gevangen worden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOS (@nos)

Wij hopen dat dit lukt. Ook hopen wij dat de andere koeien worden gered en een zorgeloze toekomst tegemoet gaan. Tegelijkertijd wensen wij de mensen in Limburg en andere getroffenen heel veel sterkte.

Wat zijn jouw gedachten bij dit bericht? Laat het weten via een reactie op dit bericht.