Krachtig: agenten vragen om vergiffenis en knielen voor demonstranten

 - Algemeen, Mensen

Het zal niemand ontgaan zijn wat de dood van de zwarte George Floyd teweeg heeft gebracht. De zwarte Amerikaan kwam om het leven door excessief politiegeweld door een blanke agent en dat heeft tot een hoop woede geleid bij veel Amerikanen.

Via de beweging #BlackLivesMatter proberen ze nu in heel de Verenigde Staten aandacht te vragen voor het aanhoudende politiegeweld tegen de zwarte bevolking, alleen is lang niet alles vredevol verlopen. Veel mensen hebben de demonstraties aangegrepen om te plunderen en onrust te veroorzaken en daarmee krijgen de eigenlijke protesten een wel hele bittere nasmaak. Dat het ook anders kan, blijkt echter uit een aantal krachtige foto’s uit Miami.

Daar zouden agenten namelijk knielen voor de demonstranten als een smeekbede om vergiffenis. En de demonstranten? Die zouden daar gelukkig gehoor aangeven. Er zouden schitterende omhelzingen plaatsvinden tussen (onder meer) zwarte demonstranten en blanke politieagenten (dat de 1.5 meter afstand niet wordt bewaard, zullen we voor nu even buiten beschouwing laten).

En wat ons betreft zegt de onderstaande foto nog wel het meest:

De foto lijkt geschoten op een andere plek en een ander moment, maar de boodschap is er niet minder krachtig om.

Wat vind jij van deze foto’s en van alle protesten die gaande zijn? Laat het ons weten via een reactie op dit bericht.