Lieve zwerfhond wacht elke dag op dezelfde plek op iemand om hem te redden

 - Dieren, Honden

Hond Remy werd tegen het lijf gelopen tijdens een campagne voor het castreren van honden die de organisatie Howl of a Dog organiseerde op het Roemeense platteland. Remy woonde op straat en sliep op de stoep, bij een kleine kruidenierswinkel waar een vriendelijke dame hem elke dag te eten gaf. Elke ochtend als de vrijwilligers van Howl of a Dog in het dorp aankwamen, kwam Remy hen begroeten, vrolijk kwispelend. Het was voor de dierenvrienden moeilijk te begrijpen waarom niemand hem een huis aanbood. Op het platteland van Roemenië worden honden echter meestal gehouden als waakhond en niet als gezinsleden en daarbij wordt zelfs de snuit van veel honden verbrand met een gloeiend ijzer om hun immuniteitssysteem te versterken. En dat is een misselijkmakende ‘traditie’…

Gelukkig zou Remy worden meegenomen door de toppers van deze organisatie. Wij hopen dat er in Roemenië meer bewustzijn komt over dieren, want dit is wel heel erg triest. 

Het is aan organisaties als Howl of a Dog om meer bewustzijn te creëren, dus neem vooral een kijkje bij de andere filmpjes van deze organisatie. Alle aandacht is namelijk welkom!