Man wil zelfmoordpoging doen, maar dan vraagt de politie om hulp bij 13 truckers

 - Algemeen, Mensen

Vlakbij de Amerikaanse stad Detroit stond een man op het uiteinde van een viaduct. Hij was daar om zelfmoord te plegen. Wat hij echter niet had zien aankomen was dat 13 wildvreemden voor hem in de bres zouden springen.

De politie stopte het verkeer in beide richtingen en riep de hulp in van truckers. Ze vroegen of de truckers hun voertuigen onder het viaduct konden parkeren, om zo de hoogte van de val te verkorten. Dat was niet alleen een uitermate nobel initiatief, maar het werkte ook nog.

Agent Mike Shaw van de Michigan State Police gaf aan dat het wel vaker voorkomt dat in dit soort gevallen de hulp van truckers wordt ingeschakeld. Het duurde in dit geval zo’n drie uur voordat de man zichzelf opgaf en het viaduct verliet. Door voorzichtig te praten met de man kon de politie hem toch overhalen niet te springen. Hij werd vervolgens naar een ziekenhuis gebracht waar hij nu de hulp krijgt die hij nodig heeft. De hulp van de truckers wordt nu alom geprezen en dat is meer dan terecht. Wat zijn het een helden: de agenten, de truckers en alle andere betrokkenen!

Doet dit verhaal jou ook zo’n goed? Volg onze verhalen dan. Elke dag komen we met de meest ontroerende en memorabele verhalen.