Meerderheid Nederlanders wil rookverbod op plekken met kinderen

 - Algemeen, Kinderen, Mensen

Roken: het blijft voor een hoop discussie zorgen en dat geldt natuurlijk vooral als er kinderen bij betrokken worden. In indirecte vorm welteverstaan. Uit onderzoek van KWF Kankerbestrijding blijkt 7 op de 10 Nederlanders namelijk voorstander te zijn van een rookverbod op plekken waar veel kinderen komen.

Zo zijn veel van de ondervraagden voorstander van een rookverbod bij scholen, kinderboerderijen, speeltuinen en sportvelden. Ook rondom kinderdagverblijven, stadions, (buiten)zwembaden, attractieparken en perrons in het openbaar vervoer zou een rookverbod moeten worden ingevoerd.

Om verder te voorkomen dat jongeren beginnen met roken, wil 71% dat sigaretten niet meer zichtbaar zijn in winkels. De helft geeft aan zelf actie te willen ondernemen en in gesprek te willen gaan met kinderen en rokers in de buurt van kids op hun gedrag te wijzen.

En dat brengt ons meteen bij een prangende vraag. Snap jij alle ophef en ben jij ook fel tegenstander van roken in de buurt van kinderen? Of heb jij een andere mening?