Dit meisje zou een rolstoel moeten gebruiken. Maar dankzij deze hond kan ze weer lopen..

 - Dieren, Honden, Kinderen

Er wordt wel eens gezegd dat een hond je beste vriend is. En dat blijkt weer eens helemaal te kloppen. Sterker nog, voor de 11-jarige Bella is haar hond George veel meer dan alleen dat. De Deense Dog is naast haar diensthond ook haar allergrootste held. Bella Burton heeft namelijk het syndroom van Morquio, een aangeboren stofwisselingsziekte waardoor ze veel lichamelijke complicaties heeft. Zo kan ze maar moeilijk lopen.

Het Amerikaanse meisje moest al vele keren onder het mes en heeft ontelbare therapieën moeten volgen. Helaas zonder het gewenste effect: om zich te kunnen verplaatsen, moest ze gebruik maken van krukken of een rolstoel. Totdat een paar jaar geleden de Duitse dog George in haar leven kwam.

Inmiddels gaat George overal mee naartoe, zo gaat hij ook met Bella mee naar school. De twee hebben dan ook een bijzonder hechte band gekregen; ze slapen zelfs samen in één bed. Reden genoeg om George eens in het zonnetje te zetten. Kijk maar eens wat voor verrassing deze schitterende hond krijgt. En of dat terecht is. Dik verdiend, held George!

Vond jij dit ook een bijzonder filmpje? Laat het ons dan weten via een reactie op Facebook. Vergeet ook niet om de beelden te delen met je vrienden en familie.