Miljardair ziet filmpje van arme jongen die zijn huiswerk onder een straatlamp doet…

 - Kinderen, Mensen

Víctor Martín Angulo Córdova is nog maar 12 jaar oud, komt uit een arm gezin in Peru, en heeft het dus niet bepaald makkelijk tijdens zijn jeugd. Toch wil dat niet zeggen dat je dan niet je best kunt doen op school zoals Victor onlangs zou aantonen.

Het 12-jarige ventje werd namelijk gefilmd door een bewakingscamera waarop te zien was dat hij aan het studeren was. Dat is op zich nog niet zo heel gek, zij het niet dat hij midden op straat aan het studeren was. De reden daarvoor? Dat daar wel licht was en thuis niet.

Zijn moeder kon de elektriciteitsrekening namelijk niet betalen, waardoor er thuis geen licht was. Omdat hij wel per se zijn huiswerk af wilde maken, ging hij buiten onder een straatlamp zitten. De studie is namelijk belangrijk en de kleine Víctor droomt ervan om politieagent te worden zodat hij de corruptie in zijn land kan bestrijden. De beelden werden opgemerkt door de biljonair Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak uit Bahrein en hj was weer vastberaden om het ventje te helpen, ook al bevond die zich aan de andere kant van de wereld. Yaqoob regelde elektriciteit, zorgde ervoor dat zijn moeder een bedrijfje kon beginnen en zorgde ook nog eens voor een nieuw huis.

Hieronder is het emotionele moment te zien waarop Víctor en zijn moeder hun nieuwe huis betreden. Het is je gegund Víctor! Wij hopen dat je een voorbeeldige agent mag worden!