Mooi eerbetoon: kinderen in Utrecht herdenken kampioen Bibian Mentel

 - Algemeen, Kinderen, Mensen

We hebben allemaal meegekregen hoe Bibian Mentel het leven heeft gelaten en dat heeft toch een hoop teweeg gebracht in ons land.

De rasoptimist werd niet alleen 6 keer Nederlands kampioen op het onderdeel halfpipe en 7 keer Nederlands kampioen snowboardcross, ze was ook 3-voudig paralympisch kampioen en 4-voudig para-wereldkampioen. Daarnaast was ze ook één van de meest optimistische personen uit bekend Nederland, ondanks dat ze 20 jaar lang tegen verschillende vormen van botkanker moest vechten. In maart 2021 werden uitzaaiingen in haar hersenen geconstateerd, waarbij behandeling volgens de doktoren nog onmogelijk zou zijn. 

Ondanks alles zou ze vorige week nog een voetbalveld openen bij een revalidatiecentrum in Utrecht. En nu zijn de kids daar bijeengekomen om een eerbetoon te doen en er bloemen neer te leggen voor de kampioen. En dat zorgt voor bijzondere beelden. Want Bibian Mentel zou zichzelf niet zijn geweest als ze zelfs naar d’r dood nog een inspiratiebron zou zijn. Zie maar eens hoe het filmpje eindigt, heel erg mooi!

Wat zijn jouw gedachten bij het zien van dit filmpje? Laat het weten via een reactie.