Mooie actie van de politie Utrecht: “laatste wens van terminaal zieke Arno vervuld”

 - Algemeen, Kinderen, Mensen

Dat het leven soms heel erg oneerlijk kan zijn, daar zullen de 15-jarige Arno en zijn dierbaren helaas over mee kunnen praten. De tiener droomt er namelijk van om politieagent te worden en was zelfs al toegelaten tot de opleiding. 

Toch zou het lot helaas een andere beslissing maken. Er is namelijk kanker geconstateerd bij Arno en hij is zelfs terminaal ziek. De zorgverleners in het Prinses Máxima Centrum zouden echter hoogte krijgen van zijn droom om politieagent te worden en besloten daarom contact op te nemen met de politie. Zo had Arno al laten weten dat hij graag een politiepet op zijn kist wilde hebben. En die politiepet, daar kon uiteraard voor gezorgd worden. 

Voor de politie Utrecht was dat reden om zelfs voor een ware verrassing te zorgen. Zo zouden ze Arno niet alleen een echte politiepet overhandigen, ze begeleidden hem zelfs naar huis toe waar hij zijn laatste tijd zal doorbrengen. Arno wist daar allemaal niets van af, dus je snapt wel dat het een enorme verrassing moet zijn geweest om ineens in zo’n stoet te rijden. 

Emile Vermeulen van de politie zegt het volgende over Arno:

“Wij zien in jou een stoere en sterke jongen. Wij weten ook zeker dat jij een echte politieagent was geworden! Het was voor ons in ieder geval een hele eer om je toch nog een beetje het ‘politiegevoel’ te mogen geven.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Een ontroerende actie van wijkagenten in Utrecht. Ze begeleidden de terminaal zieke Arno van vijftien jaar voor de laatste keer naar huis. Emile Vermeulen was één van de agenten en hij vertelt zijn verhaal, nog altijd onder de indruk van de gebeurtenis. “Het was een hele bijzondere situatie.” De 15-jarige jongen wilde graag bij de politie en was ook toegelaten tot de vooropleiding. Pas toen de agenten aan het ziekenhuisbed zaten, drong tot ze door hoe ernstig de situatie was. “Als verrassing voor de jongen hebben we hem ook naar huis gebracht met alle toeters en bellen.” 👮🏻‍♂️ Het gebeuren heeft veel indruk gemaakt. “Veel meer dan mijn eigen werk. Ik ben al twintig jaar politieman en heb ook het een en ander meegemaakt. Maar mijn werk went.” Vermeulen heeft groot respect voor de zorgverleners in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. “Ik kan me niet voorstellen dat dat werk ooit zal wennen.” 🙏🏼 #politie #agenten #wijkagenten #wijzijnutrecht #laatstewens #mooiwerk

Une publication partagée par RTV Utrecht (@rtvutrecht) le

Wij wensen Arno en zijn familie heel veel sterkte toe… Geldt dat ook voor jou? Laat dan jouw steunbetuiging achter. En wat zou je tegen de politie willen zeggen?