Nadat een jochie van 5 in zee verdween maakten ze een menselijke slinger…

 - Algemeen, Kinderen, Mensen

Afgelopen zondag verdween een Duits jongetje van 5 jaar oud in de zee bij het Noord-Hollandse Julianadorp, nadat hij in de golven dook. Zijn vader zag ‘m in de golven duiken, maar nooit meer boven komen. Het ergste dat je als ouders kunt overkomen! De vader waarschuwde de reddingsdiensten en die rukten meteen met groot materieel uit. De kustwacht lanceerde een zoekactie met een vliegtuig en zogenoemde SAR-Helikopter (Sears & reascue) in de lucht. Maar bijzonder waren de badgasten die spontaan een enorme menselijke slinger in de zee vormden. Met z’n alle kamden ze zo een groot deel van de zee uit.

Alle zoekacties hadden gelukkig een goed resultaat. Na drie kwartier werd het jochie een paar kilometer verderop terug gevonden. Gezond en wel.

De bemanning van de reddingshelikopter deelde het goede nieuws meteen met al het publiek op het strand via een luidspreker. Dat zorgde natuurlijk voor massale ontlading en iedereen begon luid te klappen. Er volgde een emotionele hereniging met zijn ouders, broertje en zusje. Via Twitter bedankte het Duitse gezin iedereen voor de hulp.

Getuigen denken dat het jongetje waarschijnlijk gedesoriënteerd was na zijn duik en bij bovenkomst de verkeerde kant op is gelopen. Gelukkig is het ventje weer terecht!

Bekijk hier nog meer foto’s en beeldmateriaal van het voorval.