Nederlandse fotograaf vangt het moment waarop eekhoorntje aan bloem ruikt

 - Algemeen, Dieren

Dick van Duijn, Nederlandse fotograaf, maakt de meest prachtige foto’s van dieren (bekijk vooral zijn instagram). Maar twee foto’s van het moment dat een eekhoorntje aan een gele bloem ruikt spannen de kroon en gaan de hele wereld over! Het prachtige moment werd gefotografeerd in Wenen, waar het kleine diertje rook aan verschillende bloemen om te beslissen welke het beste zou smaken.

De 34-jarige fotograaf vertelt de internationale pers dat hij erg blij was nadat hij de foto had gemaakt. Er gingen ongeveer twee uur tijd en 200 foto’s in zitten om tot dit perfecte moment te komen. Op de betreffende foto’s reikt de eekhoorn naar een zogenaamde Ruige rudbeckia en haalt de bloem naar zijn gezicht. Hij doet zijn oogjes dicht en lijkt de geur goed te inhaleren. Iets later nam het knaagdier een smakelijke hap van de bloem.

“Ik ging vooral naar Oostenrijk om de grondeekhoorns te fotograferen,” vertelt de fotograaf. “Het was geweldig om dit te zien en zeer bevredigend.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A few more frames from the serie of the curious ground Squirrel smelling the yellow flower. Contact info@hollandpix.com to buy these photo’s. Last week these pictures were published in: @newyorkpost @dailymail @dailymirror @foxnews @thesun @telegraaf.nl_ @corriere #squirrel #nuts_about_wildlife #animalelite #splendid_animals #shots_of_animals #all_animals_addiction #marvelouz_animals #nature #natures #naturelovers #nature_sultans #bns_nature #nature_perfection #nature_good #nature_brilliance #9vaga_naturemiracles9 #wildlife #wildlifephotography #wildlifeonearth #wildlifeplanet #wildlife_inspired #featured_wildlife #wildgeography #wildplanet #ourplanetdaily #earthpix #earthcapture #yescnn #ig_fotografdiyari @bbcearth @wildlife.hd @discovery @natgeoyourshot @nikoneurope @instagram @vt

Een bericht gedeeld door Dick van Duijn (@dickvanduijn) op

De beelden gaan nu wereldwijd viral. En ook wij vinden het een prachtige foto!

Vergeet deze geweldige beelden niet te delen met andere natuurliefhebbers!